donderdag 6 december 2018

Pepsi




Onze grote liefde voor Havanezers is begonnen met het showen van dit prachtig ras. Nu Naish in oktober ook de titel Nederlands Kampioen heeft behaald hebben we alle honden in huis Nederlands Kampioen en blijft het bezoeken van een show, een uitje maar geen uitdaging meer.
Helaas worden de shows steeds duurder en de afstanden te groot om, zoals in het verleden, de shows in Duitsland en Belgiƫ te bezoeken.

Als je dan toch een hobby hebt en deze niet kan uitvoeren ga je kijken naar de mogelijkheden. Na lang nadenken wat te doen bleef er maar 1 mogelijkheid over om weer te gaan showen.

Een nieuwe pup!

De vraag was dan ook een pup uit een eigen nestje of een pup van een andere fokker? Een fokker uit Nederland? Of een fokker uit het buitenland? In ieder geval een pup uit een vreemde lijn, ten opzichte van onze eigen honden. Uit diverse landen worden er fokkers aangeschreven en word gekeken of er een pup beschikbaar is. Helaas is het zowel in Nederland als in het buitenland moeilijk om op een pup te reageren als ze al geboren zijn of als er foto's worden getoond. Of het nu in Nederland, Spanje, Italiƫ of Israel was. Alles wat we op ons lijstje hadden staan was al besproken. Zelfs in Amerika was het niet makkelijk om een pup te bespreken. Een fokker in Polen had een heel mooi nestje met super stamboom. 3 weken oud. De vlucht was al bijna geboekt om een kijkje te gaan nemen. Ook dit moesten we op het laatste moment afzeggen.

Uiteindelijk dan toch het geduld op kunnen brengen om wat lijntjes uit te zetten bij fokkers die een nestje op de planning hadden staan. Tenslotte gaat het vaak om de ouders, lees stamboom, van de pup. Daar waren toch enkele mogelijkheden maarrrr..... we moesten geduld hebben!!!!

Wachtend op de berichten of er een dekking plaats vind of puppen geboren worden, bleven we toch zoeken. Daar komt Joke ineens met de iPad aan en vraagt, Wat vind je hiervan? Een mooie dame inmiddels enkele weken oud en een stamboom helemaal buiten onze lijnen. Nog even de stamboom helemaal uitgezocht en blijkt het "oude" bekende lijnen zijn. Daarna volgde de volgende vraag, waar woont deze mooie meid, we moesten tenslotte eerst gaan kijken voor we de knoop doorhakken. We hadden ons al voorbereid op een vlucht want we hadden alles in binnen en buurlanden al uitgezocht. Blijkt dat ze nog geen uur rijden van ons vandaan woont!

Dat was makkelijk en om geen tijd te verliezen gelijk een afspraak gemaakt.

Pepsi kwam uit een nestje van 5. 2 teefjes en 3 reuen. Ze zou eigenlijk bij deze fokker blijven maar omdat ze kleinschalig fokt dan toch de beslissing genomen haar te verkopen. Omdat ze al 7 weken oud was konden we al kijken hoe zich ontwikkeld en haar zus en broers waren ook nog aanwezig. Zo kregen we een goed beeld van dit nestje en zijn we na lang overwegen toch overstag gegaan.

Ingesteld op een lange wachttijd dan toch ineens een mooie pup op ons pad en heel verwonderlijk nog geen 100 kilometer bij ons vandaan. Na een paar dagen bedenktijd dan toch de knoop door en akkoord gegeven. Pepsi zal in de roedel van Zenzi Havanezers komen.

Inmiddels is pepsi al een paar weken bij ons en past zich heel goed aan. Volledig opgenomen in de familie loopt ze met Benthe, Lynn, Ferra, Quincy, Chili en Andor, Naish door het huis. Nu gaan we kijken hoe ze zich ontwikkeld en kunnen we over een paar maanden weer shows bezoeken.

De eerste ringtraining zit er al op en tijdens de kerstshow mag ze mee kennis maken.






Geen opmerkingen: