maandag 3 september 2012

Het geweldige Zenzi-weekend in Clinge

***************************************************************************************************** We hadden van het nest van de herhalingsdekking Benthe x Cooper een reutje verkocht naar het Zeeuwse Clinge. Aan het schoolplein had een dorpsgenote ook interesse in een Havanezer. Wij hadden de witte reu Boy nog niet verkocht en zo kwam het dat Boy ook naar Clinge verhuisde en bijna iedere dag met zijn broer kan spelen. De bazinnetjes Monika en Petra hadden bedacht om een weekendje Clinge te organiseren met een wandeling en een lekkere BBQ. Daar een B&B in Zeeland niet makkelijk te vinden is had Har toch nog iets gevonden. Een pas opnieuw opgebouwde schuur met een kookstudio en een huisje. de Drie Hoefijzers, Heikant Eindelijk was het vrijdag! Fabienne had haar eerste echte schooldag met 8 lesuren, poeh. Gelukkig viel het laatste uur uit.... Om 5 uur vertrokken wij bepakt en bezakt richting Zeeland. Toen wij daar aankwamen waren Sonja en Ronald al aanwezig en hadden het al gezellig gemaakt. Het is een mooi huis.
Andor en Isis waren onderweg erg misselijk. Om bij aankomst nog eens in de auto te stappen om te gaan eten wilden we ze niet aandoen. De mannen gingen naar het dorp om ontbijtspullen te kopen en een lekker avondmenu van frieten en snacks te gaan halen. Fabienne moest nog wat huiswerk doen.
Na een laat diner lekker op de bank zitten en bijkletsen onder het genot van een kopje koffie en thee.
Lynn werd verwend door Sonja die Lynn een heerlijke massage gaf aan haar oren en pootjes. Lynn werd er heel soezig van en genoot duidelijk.
Met lekkere hapjes, toastjes en drankjes werd het nog erg laat in de Drie Hoefijzers. De volgende dag was de tuinman al vroeg bezig aan het nieuw te leggen terras. De mannen dachten dat het mannetje met de hamer in hun hoofden bezig was maar het was de tuinman met zijn hamer... Na een aspirine en een kop koffie werden Har en Ronald weer een beetje wakker. Fabienne lag ook gezellig met Isis op de bank, wakker te worden bij de televisie.
Zaterdags hebben Sonja en ik het ontbijt gemaakt met warme broodjes en gebakken eieren. Zondags hebben Ronald en Har voor het ontbijt gezorgd.
Rond een uur of 12 arriveerden Otto en Natasja met hun 3 jongens. Na wat gedronken te hebben gingen we een stukje wandelen in het achterliggende bos. In het (Belgische)bos vind je soms rare borden langs de wandelpaden...
Onze nieuwe hobby is Geocaching en Otto en Natasja doen dat ook al een poosje. In het bos zou ook een cache (schat) moeten liggen. Op de plaats waar we moesten zoeken was niet goed iets te vinden. Een local, die ook aan het wandelen was met zijn hond, zei dat er toch iets moest liggen want hij had al heel wat mensen daar op die plek zien zoeken. Het was volgens hem het verkeerde seizoen dat we zochten want de varens stonden tot aan je middel.
Omdat we verwacht werden bij Monika en Niek hebben we het maar opgegeven en zijn we weer terug gewandeld. Bij Monika hebben we koffie en vlaai gegeten. De honden hebben heerlijk kunnen rennen in de enorme tuin. Monika heeft Boy van ons en Sonja heeft Guusje (teefje) van ons. Er zit een half jaar in maar ze leken als 2 druppels water op elkaar.
Na de koffie vertrok de hele groep een paar straten verder naar Petra en Joris. De honden moesten even kennis maken met de Havanezer Toby en Hovawart Faro van Petra en Joris. Lynn was de Diva en probeerde het losgeslagen jonge grut onder controle te houden.
Van al dat geren kregen ze dorst. Sita dronk uit de mooie vijver, acrobatisch over de rand, bijna erin geduwd door Andor.
Toen Fabienne en ik Guusje naar haar nieuwe baasjes Sonja en Ronald hadden gebracht was daar ook haar eerste ervaring met het fenomeen "vijver". Bij Petra en Joris kreeg ze haar tweede ervaring met dit fenomeen.....Ze rende met haar vriendje Toby rondjes in de tuin en om de struiken die evenhoog geplant waren als de vijver en ja hoor....plons!!!!
Na afgedroogd te zijn ging het spelletje gewoon verder. Vriendje Toby vond zijn Guusje, de natte kat, ehhh hond, nog even mooi als toen ze droog was.
Hoewel het smiddags wat miezerde begon nu in de avond de zon heerlijk te schijnen. Bier en rose kwamen op tafel.
Joris had de bbq al warm en het lekkerste vlees lag te garen.
De kinderen hadden het ook erg naar hun zin en konden, groot en klein, goed met elkaar opschieten en hadden veel plezier aan hun eigen tafel.
Na een late vrijdagavond maakten we het op zaterdagavond niet zo laat en lag iedereen vroeg te slapen, moe van de leuke dag. Zondags werden we wakker met de regen tikkend op het zolderraam... Er kwam volgens de buienradar nog veel meer regen aan. Otto en Natasja lieten ons weten dat ze naar huis gingen en niet meer mee gingen wandelen in Hulst. Nadat we het huisje opgeruimd hadden vertrokken wij toch nog even naar het vestingstadje Hulst waar we afgesproken hadden met Monika, Petra en Joris. De lucht trok weer heerlijk open en de regen was verdwenen.
We maakten een wandeling over de vestingwallen van Hulst en Joris kon ons van alles vertellen over Hulst.
Om de dorst te lessen hebben we op een terras nog wat gedronken. De kinderen aten een pannenkoek. Wij hadden zin in vietnamese loempia's en gingen op zoek naar zo'n wagen op de markt. Het waren vestingdagen in Hulst en het was erg gezellig op de markt en allelei mensen die in klederdracht liepen. Bij de loempia tent waar we 15 loempia's bestelde trokken we met ons roedeltje Zenzi's veel bekijks. Fabienne en Jaimy van Petra en Joris konden het goed vinden en kletsten honderd uit.
Jaimy met Toby.
Ook stonden er verschillende tractoren en Roan wilde er op zitten.
Wij vonden het een heerlijk en een erg gezellig weekend! Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Petra en Joris met Havanezer Toby en Hovawart Faro, Monika en Niek met Havanezer Boy en Beagle Cocky, Otto en Natasja met Havanezer Sita en Sonja en Ronald met Havanezers Sjors en Guusje bedankt voor dit prachtige weekend!!! Op naar de volgende!! *********************************************************************************************

Geen opmerkingen: