maandag 16 maart 2009

Offenburg (D) 14-03-2009

Zaterdag 14 maart jl. was er een show in Offenburg, Zuid Duitsland. Daar dat net iets te ver is om 'smorgens er naar toe te rijden, hadden we een huisje geboekt, een zgn Ferienwohnung.

We hadden toestemming van school om Fabienne vrijdag's van school te houden.
Rond een uur of 11 vertrokken. Heenreis hebben we via Belgie, Luxemburg en Frankrijk gemaakt. Om een uur of 4 waren we in Gengenbach. De Ferienwohnungen zijn een onderdeel van een boerderij die in appels en kersen doet.






Een super de luxe huisje stond voor ons klaar!

'Savonds heb ik Benthe gewassen en showklaar gemaakt. Zaterdagmorgen lekker rustig ontbijtje gemaakt en binnen een kwartier waren we in Offenburg op de show.
Het was even zoeken waar we moesten zijn daar alle ringen in verschillende losstaande hallen waren verdeeld.
We hadden een goed plekje gevonden bij onze ring en natuurlijk nieuwsgierig in de catalogus neuzen om te kijken welke Havanezers er waren.




Ik had Benthe in de Kampioensklasse ingeschreven en ze was ook de enigste in deze klasse. Op internet had ik al gelezen dat er 14 inschrijvingen waren en ik kreeg daardoor wel een beetje de kriebels. Benthe hoefde nog maar 1 punt (CAC) te halen voor het Duits Kampioenschap en dan hoop je toch niet dat je 550 kilometer hebt gereden en met lege handen naar huis gaat. De keurmeester was Herr Walther Jungblut.
Benthe liep goed en bleef mooi staan.



Benthe kreeg 1U en daarmee ook het begeerde CAC punt. In Duitsland werkt het iets anders als in Nederland, daar krijg je in iedere klasse een CACpunt als je 1U krijgt.




Voor beste teef (eigenlijk voor het CACIB punt) doet de jeugdteef niet mee. In deze keuring kreeg Benthe ook het IB punt. Hierdoor kreeg ze ook de titel "Ortenau Sieger".





Bij de keuring van de Best of Breed stond Benthe, de reu en dus ook het jeugdteefje in de ring. We moeten allemaal nog een rondje lopen en een keer op en neer en hij liep nog even langs de honden en duwde nog op de ruggen en riep de jeugdteef uit tot BOB.




We hebben gewonnen waar we voor kwamen en we vonden dit een heel leuke show en het zal zeer zeker niet de laatste keer geweest zijn dat we afzakken naar het zuiden van Duitsland. De keurverslagen werden pas om half 4 uitgedeeld dus hadden we genoeg tijd om rond te kijken. Ze hadden zelfs een windhondenparcours uitgezet waar de windhonden indivueel achter een nephaas jagen. Een optreden van een clown voor de kinderen en natuurlijk in Duitsland genoeg Currywurst-eettentjes...

En... een show een stress moment voor onze honden????? Mmmm kijk en oordeel zelf!





En tot slot van de dag een foto van de grootste fans van Benthe.


Zaterdagavond hebben we het kampioenschap gevierd met een lekker etentje bij de Griek. Zondag hebben we alles ingepakt en begonnen aan de terugreis. We zijn nog even de berg op gereden en hoewel het beneden 12 graden was en de zon af en toe scheen was het boven op de berg 2 graden en we hadden dit uitzicht.





We hebben dus een lekker weekend gehad. We hebben geen shows meer op het programma staan, en we wachten nu af wanneer Benthe loops wordt om haar te laten dekken.

Geen opmerkingen: