woensdag 8 oktober 2008

Kampioenschapsclubmatch Havanezerclub Nederland 2008

LEST BEST !!!

Afgelopen zondag hadden we van de Havanezerclub een kampioenschapsclubmatch.
Er waren 33 Havanezers ingeschreven. Ik had Benthe ingeschreven in de kampioensklasse.
Bij aankomst in de mooie sporthal Calluna in Ermelo (bij Harderwijk en niet in het oosten)was het fris in de zaal. We hadden onze spullen klaargezet en gingen nog even een kopje koffie drinken in de warme kantine met uitzicht op het zwembad.
Daarna ons nummer en vele cadeautjes afgehaald. Om 13.00 uur begon de keuring. Mevrouw Jose Zijlmans was de keurmeester.

Er waren dus 32 hondjes voor mij, en Benthe stond ook alleen in de kampioensklasse dus de spanning liep met de minuut op. Toen we aan de beurt waren liep Benthe heel goed en ging als een trein, ik kon haar bijna niet bijhouden.
Ze kreeg 1U en moest in de ring blijven voor de keuring Beste Teef.
Benthe werd ook Beste Teef en haar moeder (Mucho Bravo Olala Lola) werd 2e Beste Teef.
Voor de BOB keuring gingen de kids eerst junior handling doen. De kinderen lopen ook met een hond en moeten de hond ook op de tafel laten bekijken en netjes een rondje lopen maar daar wordt meer gekeken hoe het kind het doet en niet naar de schoonheid en beweging van de hond.
Fabienne deed ook mee met Benthe en er waren nog 2 kinderen die zich opgegeven hadden. Alle drie deden ze het goed. Fabienne werd 1e! Proficiat!
Na de junior handling gingen ze verder met de keuring BOB/ Beste vh Ras. Benthe moest tegen de kampioensreu Harry (van kennel Payasos Alegres) en Benthe won !!!!!!

Benthe heeft nu ook de titel CLUBWINSTER 2008, welke ook op de stamboom van de toekomstige pupjes komt te staan.

Na de keuringen snel alles opruimen en lekker naar huis. Het was nog steeds lelijk weer dus een betere middag hadden we niet kunnen wensen. We mochten met Petra meerijden daar zij alleen in de auto zat. Petra bedankt!En ook proficiat met het behalen van 1U in de Jonge Hondenklasse met Didi (From the Olympia Girls).
Havanezerclub Nederland bedankt voor de goed organisatie en de vele cadeautjes!

De volgende CAC/CACIB-show is Utrecht.